Malzemeler: 5 tane kuzu incik 50 gr çiğ badem Marina sosu için: 4 diş sarımsak Zeytinyağı Karabiber, kaya tuzu 2 yemek kaşığı portakal suyu Tabanı için: 2 tane kuru soğan 1 tane havuç 1 tane kereviz 5 tane kuru erik 1 tane kabuk tarçın 3 dilim portakal Portakal kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı domates sosu 1 yemek kaşığı domates
salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Üzerinin sosu için: Pişen etin suyu 1 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı pekmez Tuz, pul biber Yapılışı:
Etler kemikleri kalacak şekilde bonfile gibi açılır ve
1 gece önceden marina malzemesine bulanıp kapalı bir kapta bekletilir. Çiğ
bademlerin kabukları soyulur ve az zeytinyağı ile tavada kavrulur. Bekletilen
etler tezgâhta açılır ve içerisine bademlerden konulup sıkıca sarılır ve ip ile
bağlanır. Hazırlanan etler ısıtılmış tavada mühürlenir. Taban için olan
malzemeler yuvarlak şekillerde doğranıp yağlı kâğıt serilmiş borcam üzerine
yayılır. Sebzelerin üzerine mühürlenen etler yerleştirilir. Salçalar az zeytinyağı
ile karıştırılır ve etlerin üzerlerine sürülür. Daha sonra etlerin mühürlendiği
tavaya su konulup salçaların karıştırıldığı kaseye eklenip çalkalanır ve
sebzelerin üzerine gezdirerek dökülür. Etlerin üzeri önce yağlı kağıt ile güzelce
kapatılır, daha sonra aleminyon folyo ile her tarafları sıkıca kapatılıp 180
dereceli fırında 2 saat pişirilir. Pişen etlerin suyu bir tencereye alınır, içerisine
sebzelerden çok az eklenir ve blenderden geçirilir ve üzerine pekmez, soya sosu
ve damak zevkine göre baharatlar eklenir ve çok az da kaynamış su eklenip kısık
ateşte kıvam alıncaya kadar pişirilir. Pişen et servis tabağın alınır ve
üzerine sos gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder