1 Aralık 2021 Çarşamba

KEREVİZLİ PİLAKİ

 


Malzemeler:
500 gr taze ispir fasulyesi
2 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
5 diş sarımsak
2 tane havuç
1 tane büyük kereviz
Kereviz sapı ve yaprağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım portakal suyu
Yarım limon suyu

Yapılışı: Soğanlar ve 1 tatlı kaşığı şeker tencereye alınıp pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım ay şeklinde doğranmış olan havuçlar ve küçük doğranmış olan kereviz sapları eklenir ve kavurmaya devam edilir. Küp şeklinde doğranmış olan kereviz ve sarımsaklar eklenir. Fasulyeler eklenir ve fasulyelerin üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenir. Limon ve portakal suyu eklenir, ince doğranmış olan kereviz yaprakları da eklenir. Tuz ve kalan şeker eklenip tencerenin üzeri buharı içerisinde kalması için ıslatılmış fırın kâğıdı ile kapatılıp tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen pilaki tenceresinde soğutulur ve sonra servis tabağına alınıp servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: