12 Mayıs 2021 Çarşamba

YOĞURT TATLISI


 

Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 fiske tuz
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı Ayçiçek yağı
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 dolu yemek kaşğı mısır nişastası
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tene limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Hindistan cevizi
 
Yapılışı: Şerbeti hazırlamak için şeker ve ölçülü su tencere içerisine alınıp kaynatılır. Kaynamaya başlayınca orta harlı ateşte 5 dakika kaynatılır. Ocaktan almadan önce limon suyu eklenip bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Hamur için yumurtalar ve şeker geniş bir kase içerine alınıp rengi dönünceye kadar mikserle çırpılır. Rengi açılınca sirke ve bir fiske tuz eklenip az çevrilir. Daha sonra yoğurt ekleyip az daha çevrilir. Sıvı yağ ve limon kabuğu rendesi eklenip çok az daha mikserle çevrilir ve mikser içerisinden çıkartılır. Un, kabartma tozları ve vanilya başka bir kase içerisine elenir. Yumurtalı karışıma irmik eklenir ve spatula ile karıştırılır, elenmiş olan unlu karışım da eklenir güzelce karıştırılır. En son 1 dolu yemek kaşığı nişasta elenerek eklenir ve tamamen pürüzsüz oluncaya kadar spatula ile karıştırılır.
Kare borcam margarin veya tereyağı ile yağlanır ve hazırlanan karışım borcama boşaltılır. 180 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirilir. Pişip pişmediği kürdan testi ile kontrol edilir ve fırından çıkartılıp ilk sıcaklığının çıkması beklenir. Daha sonra üzerine soğumuş olan şerbet yavaş yavaş dökülür. Şerbeti az çekmeye başlayınca tatlı dilimlenir ve şerbeti çektikten sonra buzdolabında bekletilir. Servis yaparken üzeri Hindistan cevizi ile süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.

 



Hiç yorum yok: