9 Mayıs 2021 Pazar

ÇİLEKLİ PASTA

Malzemeler: 1 tane pandispanya Pandispanyayı ıslatmak için: 1 su bardağı süt
1 silme yemek kaşığı şeker Pastacı kreması için: 3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı şeker
1 tene yumurta sarısı 1 paket vanilya 1 limon kabuğu rendesi
1 poşete krem şanti Araları için: 1 kg çilek
Üzeri için:
1 küçük paket tartolet jölesi
2 çay bardağı su
2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı: Pastacı kreması için vanilya ve krem şanti hariç diğer malzemeler küçük bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca vanilya, eklenir biraz daha pişirilir ve ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır, kabuk bağlamaması için arada bir karıştırarak soğutulur. Daha sonra krem şanti eklenip mikserle 2 dakika kadar çırpılıp krema hazır hale getirilir. Pandispanya eninden 2 parçaya kesilir ve kesilen parçaları süt ile ıslatılır. Daha sonra hazırlanan kremanın yarısı pandispanyanın 1. katına yayılır, üzerine de çilek yerleştirilir. 2. kat pandispanya çileklerin üzerine kapatılır ve kalan krema üzerine yayılır. Onun üzeri ne de çilekler düzgünce yerleştilir.
Tartolet jölesi 2 yemek kaşığı şeker ve 2 çay bardağı su ile cezveye alınıp karıştırılarak 2 dakika kadar kaynatılır. Daha sonra soğuması için bir kaseye alınır. Hazırlanan tartolet jölesi fırça yardımı ile çileklerin üzerine sürülür ve buzdolabında 2 saat kadar bekletilir. Soğuyan pasta dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun. yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: