29 Ocak 2021 Cuma

PATLICAN MUSAKKASI

 


Malzemeler:

5 tane patlıcan
500 gr kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
1 tane domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, pul biber, karabiber
Üzeri için:
1 tane domates
4 tane sivri biber
Salçalı sosu için.
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı su
 
Yapılışı: Geniş bir kâseye 2 litre kadar su konulur içerisine 1 dolu yemek kaşığı tuz konulup karıştırılır, patlıcanların kabukları alacalı soyulup parmak kalınlığında halka halka doğranır ve tuzlu suyun içerisine bırakılıp acı suyu çıksın diye 1 saat kadar bekletilir. Patlıcanların suyu sıkılır ve kızdırılmış Ayçiçek yağının içerisinde önlü arkalı kızartılıp temiz bir kâğıt üzerine alınır.
Soğan ve biberler çok küçük yemeklik olarak doğranır ve tencerenin içerisine zeytinyağı konulup soğan ve biberler konulup güzelce kavrulur. Daha sonra kıyma eklenip kıyma da kavrulur, baharatları eklenir biraz daha çevrilir. En son küçük doğranmış domates eklenir ve domatesin saldığı suyunu çekinceye kadar pişirilir ve ocaktan alınır.
Kızartılan patlıcanlar kare borcama veya küçük fırın tepsisine yerleştirilir ve üzerine hazırlanan kıymalı karışım yayılır. Üzeri domates dilimleri ve kızarmış biber ile süslenir.
Küçük bir kaseye 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1,5 su bardağı su konulup salça güzelce karıştırılarak açılır. Hazırlanan salçalı su kıymalı harcın üzerine gezdirerek dökülür ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok: