8 Eylül 2020 Salı

TAHİNLİ KURABİYE


Malzemeler:
250 gr tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
3,5 veya 4 su bardağı un
1 küçük kâse ceviz içi (istenirse)
Üzeri için:
1 tane yumurta akı
1 küçük kase ceviz veya fındık

Yapılışı: Tereyağı, tahin, yumurta sarısı ve vanilya yoğurma kabına alınıp biraz karıştırılır. Daha sonra önce 3 su bardağı un eklenip yoğrulur, kıvamı yumuşak olur ise 1 su bardağı un daha ilave edilip tekrardan yoğrulur. En son ezilmiş olan ceviz içi eklenir ve hamur toparlanır. Yapılan hamurdan limondan küçük parçalar alınıp avuç içerisinde yuvarlanır ve önce yumurta akına batırılır, daha sonra fındık veya cevize batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün kurabiye hamuruna aynı işlem yapılır. Hazırlanan kurabiyeler 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen kurabiyeler tepside soğutup öyle servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
















Hiç yorum yok: