6 Aralık 2020 Pazar

ÇELELİ (FASULYELİ) BULGUR PİLAVI




Malzemeler:
Yarım kg fasulye
1 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Fasulyeler yıkanır ve uzunsa 3’e kısaysa 2’ye kesilir. Zeytinyağında güzelce kavrulur ve üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenip fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra pilavın suyunu ölçmek için fasulyenin piştiği su süzülüp tekrardan bulgurun ölçüldüğü bardak ile 3 su bardağı olacak şekilde su tencereye eklenir. Tuzu kontrol edilip içerisine yıkanmış olan bulgur eklenip önce hızlı ateşte 1-2 dakika kaynatılır daha sonra ocağın altı kısılarak bulgurların hiç suyu kalmayıncaya kadar pişirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilip kapağın altına havlu kağıt kapatılarak 20 dakika demlenmeye bırakılır. Daha sonra pilav karıştırılarak servis tabağın alınıp servis yapılır. Afiyet olsun. sora servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: