6 Aralık 2020 Pazar

YUFKADAN GÜL BÖREĞİ


Malzemeler:
4 tane yufka
Sosu için:
3 tane yumurta 1’inin sarısı üzeri için)
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
İçin için:
500 gr ıspanak
1 tane kuru soğan
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane yumurta
1 dolu yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Böreğin içini hazırlamak için soğan yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur. Daha sonra içerine güzelce yıkanıp kurulanmış olan ıspanaklar ve baharatlar eklenip kavurmaya devam edilir. En son galeta unu eklenip ocağın altı kapatılır. Başka bir tavada az sıvı yağ ile yumurta karıştırılarak pişirilir ve ıspanağa eklenip soğumaya bırakılır.
Sos malzemesi geniş bir kâse içerisine alınıp çırpılır, sos malzemesinden 3 yemek kaşığı ayrılır ve onun içerine 1 yumurta sarısı eklenip böreklerin üzerine sürmek için kenara ayrılır. Yufkanın 1 tanesi tezgâh üzerine yayılır, üzerine her tarafına gelecek şekilde hazırlanan sostan sürülür ve 4 parçaya kesilir. Kesilen parçanın geniş tarafına soğumuş olan ıspanaklı içten yayılır ve rulo şeklinde sarılıp kendi etrafında döndürülür ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer 3 yufkaya da aynı işlem yapılır ve böreklerin üzerine yumurta sarılı karışımdan sürülür. 180 dereceli fırında böreklerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: