10 Ekim 2019 Perşembe

MURADİYE ÇORBASI


Malzemeler:
Yarım kemikli tavukgöğsü
1 tane kuru soğan
Yarım limon
1 tane havuç
1 tane kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 tane yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
Yarım limon suyu
Üzeri için:
1 yemek kaşığı nane
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Yapılışı: Tavuk eti, kuru soğan ve yarım limon bir tencereye alınır, üzerini açacak kadar su eklenip tavuk eti yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Çorbanın pişirileceği tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulur, içerisine küçük küp şeklinde doğranmış olan havuç eklenip kavrulur. Daha sonra aynı ebatta doğranmış olan kabak eklenip here ikisi de birlikte kavurmaya devam edilir. Pişen tavuğun suyu çorbaya eklenir, tavuk eti ve tavuğun piştiği suya eklenilen soğan da çok küçük doğranır ve çorbaya eklenir. Tuz ilave edilip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ayrı bir kâsede yoğurt, yumurta ve un pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. İçerisine karabiber ve nane eklenir. Kaynamakta olan çorbanın suyundan yoğurtlu karışıma azar azar eklenip karıştırılır ve çorbaya karıştırarak eklenir. Suyu az ise su ilave edilir bir iki taşım kaynatılıp ocaktan alınır.
Bir cezve içerisine tereyağı konulur ve eritilir. İçerisine zerdeçal, karabiber, toz kırmızıbiber ve nane eklenip biraz kızdırılır. Çorba servis kâsesine alınır ve üzerine tereyağlı karışımdan gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.











Hiç yorum yok: