14 Ekim 2019 Pazartesi

ELMALI TURTA

Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağı(yumuşak)
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
İçi için:
5 tane golden elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı:Turtanın içini hazırlamak için elmaların kabukları soyularak rendelenip bir tavaya alınır. Üzerine şeker eklenerek elmaların saldığı suyu çekinceye kadar pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra, tarçın ve ceviz eklenerek, soğumaya bırakılır.

Hamuru hazırlamak için yumuşak tereyağı veya margarin ve şeker yoğurma kabına konulur ve şeker eriyene kadar mikserle çırpılır. Daha sonra yumurtalar teker teker ilave edilerek çırpmaya devam edilir. 2 su bardağı un ve kabartma tozu eklenir biraz daha çırpılır ve mikser içerisinden çıkarılıp elle yoğurmaya devam edilir. Un kontrollü bir şekilde eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yapılır( toplamda 3,5 su bardağı un kullandım). Hamurun üçte biri üzeri için ayrılır. Hamur yağlı kağıt serilmiş yuvarlak borcam veya o ölçüdeki tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yayılır, kenar kısmı ruletle düzeltilir. Üzerine soğumuş olan elmalı iç yayılır. Kalan hamura az un eklenip yoğrulur ve elmalı harcın üzerine rendelenir. 170 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika, üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. İstenirse piştikten ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: