21 Mayıs 2023 Pazar

HAYDARİ





Malzemeler:
900 gr süzme yoğurt
100 gr yağsız beyaz peynir
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Tereyağı tavada kızdırılır ve içerisine nane eklenip biraz çevrilip soğumaya bırakılır. Peynir geniş bir kâseye alıp çatalla güzelce ezilir. Daha sonra içerisine yoğurt eklenip karıştırılır. İnce kıyılmış olan dereotu ve ezilmiş sarımsaklar  eklenip karıştırılır. En son soğumuş olan naneli tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz eklenip hepsi karıştırılıp servis tabağına alınır. Üzeri istenilen gibi süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: