500 gr margarin
250 gr tereyağı
1 kg un
500 gr toz şeker
1 litre süt
Yapılışı: yağlar bir tencereye alınır ve içerisindeki su uçuncaya kadar eritilir yani sade yağ elde edilir. Daha sonra yağlar buzdolabında bekletilip dondurulur, yağlar donduktan sonra tartılır eksik kalan ölçü kadar üzerine sıvı yağ eklenir yani tencerede toplamda 750 gr yağ olacak. Yağlar eritildikten sonra içerisine Ölçülü un eklenir ve 1 saat kısık ateşte un kavrulur, un kaşığın arkasında kaynama noktasına geldiği zaman içerisine ölçülü şeker eklenir şekerle biraz çevrilir, en son sütü üzerine eklenir birazcık çevrildikten sonra ocağın altı kapatılır ve isterseniz patates ezici ile güzelce şeker süt helvaya yedirilir. Hazır olan helva istenirse büyük fırın tepsisine düzgünce bastırılarak yerleştirilir ve 60 dilime kesilir, isterseniz de kaşıkla tek tek kişiye özel olarak servis yapabilirsiniz. Yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder