7 Aralık 2022 Çarşamba

KIYMALI KREP BOHÇASI


Krep için:

3 tane yumurta 

3 su bardağı süt 

2 su bardağı un 

1 tatlı kaşığı tuz 

Yarım su bardağı sıvı yağ

Kıymalı iç için:

300 gr kıyma 

2 tane kuru soğan 

1 tane havuç rendesi 

1 tane yeşil biber 

Yarım kapya biber 

1 paket mantar 

Yarım demet maydanoz 

Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, pul biber, 

1 tatlı kaşığı domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası 

1 tane domates

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı un 

2 su bardağı süt 

1 yemek kaşığı tereyağı 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 çay kaşığı karabiber

Kaşar peyniri 


Yapılışı: Krep malzemeleri çırpılıp buzdolabında dinlenmeye bırakılır. İçini hazırlamak için kuru soğan bir tavada zeytinyağı ilavesi ile kavrulur, yeşil biber ve havuç da ilave edilip kavrulur.  Kıyma eklenir ve kavurmaya devam edilir başka bir tavada hızlı ateşte mantar kavrulur (sulanmasın diye) ve kıymalı harca eklenir, salçalar, domates ve damak zevkine göre baharatlar eklenir, en son maydanoz eklenir ve iç soğumaya bırakılır. 

Beşamel sosu hazırlamak  için tereyağı bir sütlükte eritilir, un eklenip unun kokusu gidinceye kadar kavrulur. Süt eklenir kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir. Tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır. 

Dinlenen krep hamuru yağlanmış tavada önlü arkalı çok kızartmadan pişirilir. Pişen kreplerin ortasına önce beşamel sostan bir yemek kaşığı sürdükten sonra kıymalı harçtan konulur, onun üzerine de kaşar peynir koyduktan sonra bohça gibi kapatılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: