13 Mart 2022 Pazar

ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI (BACAKLI ÇORBA, SAKALA ÇARPAN ÇORBASI


Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Et suyu veya tavuk suyu
 
Yapılışı: Mercimekler yıkanıp tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenip mercimekler yumuşayana kadar haşlanır. Yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağı bir tavaya alınıp güzelce kavrulur. Daha sonra salça eklenir ve hepsi birlikte kavrulup baharatlar eklenir. Haşlanan mercimeklerin suyu az kalmış ise üzerine kaynamış su eklenir (eğer istenirse mercimeklerin haşlandığı suyu süzdürülebilir ben süzdürmeden kullanıyorum) ve içerisine kavrulmuş soğanlı karışım eklenir ve karıştırılır. Bu esnada evinizde varsa kemik suyu veya tavuk suyu eklenebilir. Erişteler de eklenir erişteler yumuşayana kadar pişirilip ocağın altı kapatılır ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Dinlenen çorba servis tabağına alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok: