6 Kasım 2021 Cumartesi

LAZANYADAN YALANCI SU BÖREĞİ

 


Malzemeler:
1 paket (25 adet) lazanya
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
100 gr eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İçin için:
200 gr yağsız beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Lazanyaları haşlamak için:
1 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
 
Yapılışı: Böreğin içini hazırlamak için peynirler bir kase içerisine alınıp ezilir, üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenip güzelce karıştırılıp kenara alınır.
Böreğin sosu için yumurtalar bir kâseye kırılıp çırpılır, üzerine eritilmiş ve soğumuş olan tereyağı ve zeytinyağı eklenip hepsi karıştırılır ve kenara alınır.
Tencereye 1 litre su alınıp kaynatılır, içerisine 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve lazanyalar azar azar içerisine eklenip 4 veya 5 dakika haşlanıp soğuk su dolu bir kap içerisine alınıp süzdürülerek süzgece alınır. Bütün lazanyalar haşlanıp soğuk su ile şoklanıp süzdürülür. Soğuk suya batırılmasının sebebi hamur birbirine yapışmayıp hamur kalmasın diye.
Kare borcam veya küçük bir fırın kabı margarin ile yağlanır ve haşlanan lazanyalar tek sıra halinde tepsiye dizilir, üzerine hazırlanan sostan her tarafına gelecek şekilde yayılır. Tekrardan üzerine lazanyalar dizilip soslanır, alt  kata haşlanan lazanyanın yarısı araları soslanarak üst üste yerleştirilir. Yarısı olunca üzerine peynirli içten yayılır ve üzerine kalan lazanyalar soslanarak yerleştirilir. Daha sonra tepsinin üzeri streç filim ile kapatılıp en az 2 saat kadar buzdolabında bekletilir, bu işlem akşamdan da yapılıp sabah pişirilebilir. Buzdolabında bekletilen börek 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilir ve kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar tekrardan fırında tutulur. Pişen böreğin ilk sıcaklığı çıkınca dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok: