13 Ekim 2021 Çarşamba

TAVUKLU BEZELYE

 

Malzemeler:
300 gr tavuk kalça kuşbaşı
500 gr bezelye
1 tane kuru soğan
1 tane havuç
1 tane patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yapılışı: Tencerenin içerisine yağ konulup tencere güzelce ısıtılır ve içerine kuşbaşı doğranmış olan tavuk etleri eklenip hızlı ateşte tavuk mühürlenir. Daha sonra içerisine yemeklik doğranmış kuru soğan ve küp doğranmış olan havuç eklenip soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Salça ve bezelyeler eklenir, üzerini aşacak kadar su ve 1 tatlı kaşığı da tuz eklenip bezelyeler az yumuşayıncaya kadar pişirilir. En son küçük küp şeklinde doğranmış olan patates eklenir, eğer suyu az ise bu aşamada az su eklenir ve bütün malzemeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Pişen yemek istenirse pirinç pilavı ile servis yapılır. Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok: