14 Temmuz 2021 Çarşamba

YOĞURT TATLISI

 
Malzemeler:
3 tane yumurta
4 Türk kahve fincanı toz şeker
3 Türk kahve fincanı yoğurt
1,5 Türk kahve fincanı Ayçiçek yağı
4 Türk kahve fincanı un
2 Türk kahve fincanı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tene limon kabuğu rendesi (istenirse)
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
 
Yapılışı: Şerbeti hazırlamak için şeker ve ölçülü su tencere içerisine alınıp kaynatılır. Kaynamaya başlayınca orta harlı ateşte 5 dakika kaynatılır, en son limon dilimi eklenip bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Hamur için yumurtalar ve şeker geniş bir kâse içerine alınıp rengi dönünceye kadar mikserle çırpılır. Rengi açılınca yoğurt ve sıvı yağ eklenip az daha çırpılır. Daha sonra kuru malzemeler eklenir ve hepsi birlikte güzelce çırpılır.
Kare borcam veya dikdörtgen borcam margarin veya tereyağı ile yağlanır ve hazırlanan karışım borcama boşaltılır. 170 dereceli fırında 40 veya 45 dakika kadar pişirilir. Pişip pişmediği kürdan testi ile kontrol edilir ve fırından çıkartılıp ilk sıcaklığının çıkması beklenir. Daha sonra dilimlenip üzerine soğumuş olan şerbet yavaş yavaş dökülür ve şerbeti çektikten sonra buzdolabında bekletilir. Servis yaparken istenirse üzeri Hindistan cevizi ile süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.
 

 


Hiç yorum yok: