16 Şubat 2021 Salı

HAŞLAMA


Malzemeler:
600 gr kemikli dana eti
3 tane orta boy patates
2 tane havuç
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
 

Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınır ve içerisine eteler konulup hızlı ateşte mühürlenip düdüklü tencereye alınır. Etlerin üzerini aşacak kadar su eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Etlerin mühürlendiği tencereye un konulur ve unun kokusu gidinceye kadar kavrulur ve 1 su bardağı soğuk su eklenip topaklar kalmaması için hızlıca karıştırılır. Daha sonra pişen etin suyu tencereye süzdürülerek eklenir, tuz ve karabiber de eklenir, eğer suyu az ise biraz daha su ilave edilebilir. Tenceredeki et suyu kaynayınca küpler halinde doğranmış olan patatesler, havuçlar ve haşlanmış olan etler de eklenir patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: