19 Kasım 2020 Perşembe

YUMURTALI ISPANAK KAVURMASI

 

Malzemeler:
1 bağ (750 gr) ıspanak
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim pastırma veya 100 gr kıyma
(istenirse)

1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 veya 2 tane yumurta
 
Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağı tencereye alınır ve soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Daha sonra içerisine istenirse küçük doğranmış pastırma veya 100 gr kıyma eklenip kavurmaya devam edilir. Baharatları eklenir ve güzelce yıkanıp kurulanmış ve doğranmış olan ıspanaklar eklenir ve ıspanaklar ezilmeden karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirilir. En son üzerine yumurta kırılıp tencerenin kapağı kapatılarak yumurta pişinceye kadar ocakta tulup sonra ocağın altı kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: