8 Ekim 2020 Perşembe

HALBUR LOKUMU

 

Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı, 110 ml çay bardağı
Malzemeler:
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 veya 3,5 su bardağı un
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı

Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Daha sonra hamur küçük bezelere ayrılır. Her bir beze halbur, (elek) veya rende üzerinde yuvarlanır ve bastırarak şekil verilir, bütün bezeler aynı şekilde hazırlanır. Daha sonra kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartılıp fazla yağını bıraksın diyerekten havlu kâğıt üzerine alınır ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok: