31 Ağustos 2020 Pazartesi

MANTARLI TAVUKLU KREMALI MAKARNA




Malzemeler:
500 gr penne makarna
400 gr mantar
250 gr tavuk göğsü
200 ml krema
Tuz, karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: 1,5 litre su tencereye konulup kaynatılır, içerisine 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve makarnalar eklenip 8 dakika haşlanır. Haşlanan makarnalar süzgece alınır.
Mantarların kabukları soyulur veya nemli havlu kâğıt ile üzerleri silinir, kesinlikle mantarlar yıkanmaz ki sulanmasın diye. Daha sonra mantarlar ince şekilde doğranır ve ısıtılmış tencereye zeytinyağı konulup mantarlar eklenir ve yüksek ısıda kavrulur. Küp şeklinde doğranmış tavuk etleri de eklenir ve kavrulur, tuz ve karabiber eklenir.
En son krema eklenir ve ocağın altı kısılarak 2 dakika kadar kaynatılır ki bütün lezzetler birbirine geçsin diye. Daha sonra haşlanan makarna da tavuklu karışama eklenip güzelce karıştırılır ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: