16 Eylül 2019 Pazartesi

YOĞURTLU LABNE PEYNİR SOSLU ISPANAKLI TART


Bardak Ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
2 tane yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
500 gr ıspanak ( sapların çıkarınca 300 gr kalıyor)
1,5 su bardağı un
İçi için:
1 paket labne peyniri
200 gr süzme yoğurt
1 kase  kornişon turşusu (küçük doğranmış)1 kase mısır konservesi
4 tane kapya biber turşusu
1 tutam dereotu (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak

Yapılışı: Yaprakları yıkanıp kurutulmuş olan ıspanaklar rondodan geçirilip püre haline getirilir. Geniş bir kaseye yumurtalar kırılır ve çırpılır, içerisine yoğurt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Rondodan geçirilmiş olan ıspanaklar da bu karışıma eklenip çırpmaya devam edilir. En son un, kabartma tozu ve tuz eklenip hepsi karıştırılır.  Yağlanmış olan kenarları oluklu  tart kalıbına hazırlanan karışım  yayılır. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 35 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır. 
İç için olan malzemelerin hepsi bir kasede karıştırılır ve soğumuş olan tart kekin ortasındaki boşluğa karışım düzgünce yayılır. Üzeri bir tutam dereotu ile süslenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: