26 Haziran 2019 Çarşamba

ETLİ BİBER DOLMASI



Malzemeler:
16 tane dolmalık biber
250 gr dana kıyma (tek çekimlik)
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
2 tane küçük kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 silme yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
3-4 diş sarımsak
2 dolu servis kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Biberlerin çekirdekleri çıkarılıp güzelce yıkanıp kenara alınır. İçi hazırlamak için kuru soğan yemeklik olarak doğranıp geniş bir kaba alınır, içerisine ince kıyılmış olan maydanoz, yıkanmış olan pirinç ve bulgur, kıyma, baharatlar, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsaklar, salçalar ve yarım su bardağı da su eklenip hepsi birlikte güzelce yoğrulur. Daha sonra hazırlanan iç biberlerin içerisine çok sıkı olmayacak şekilde doldurulur. İstenirse ağız kısımları domates dilimleri ile kapatılabilir veya biberlerin ağız kısımlarını birbirine gelecek şekilde kapatılıp tencereye yerleştirilip dolmaların yarsına gelecek kadar su konulur. Dolmaların üzerine bir tabak kapatılır ki içleri dışarı çıkmasın diye. Daha sonra dolmalar kaynaya kadar hızlı ateşte daha sonra ocağın altı kısılıp dolmalar 60 dakika pişirilir, bu arada suyun ara sıra kontrol edilir, eğer suyunu çekmiş ise kaynamış su eklenebilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: