7 Nisan 2019 Pazar

ZEBRA MUHALLEBİ


Malzemeler:
Taban İçin:
2 paket kakaolu bisküvi
70 gr tereyağı eritilmiş

Muhallebi İçin:
1 litre süt
3 yemek kaşağı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata
1 çay bardağı süt (kakaoluyu açmak için)

Yapılışı: Bisküviler rondodan geçirilir ve 4-5 yemek kaşığı üzeri ayrılır, kalan bisküvilere eritilmiş tereyağı eklenip tekrardan rondodan çekilir. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba bisküviler boşaltılır ve üzeri kaşıkla sıkı bir şekilde bastırılır, en az 2 saat kadar buzdolabında bekletilir.
Muhallebiyi hazırlamak için süt, şeker, un ve nişasta tencereye alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir, koyulaşmaya başlayınca 1 paket vanilya eklenir. Muhallebinin yarısı başka bir tencereye alınır ve içerisine kakao, çikolata konulur ve biraz da süt eklenerek çikolatanın ve kakaonun içerisine karışması sağlanır, kıvamı beyaz muhallebi oluncaya kadar süt eklenir.
Dolapta bekletilen ve donan bisküvinin üzerine 1 dolu kaşık kakaolu muhallebi, 1 kaşık da beyaz muhallebi olacak şekilde konulur ve tüm muhallebiler bitinceye kadar aynı işlem yapılır. Daha sonra üzeri düzeltilir ve en üstüne de ayrılan bisküviden her tarafını kaplayacak şekilde serpiştirilip buzdolabında en az 4 saat kadar bekletilir. Katılaşan muhallebi kalıptan servis tabağına alınır ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: