4 Mart 2019 Pazartesi

BALLI MAHMUDİYE

Malzemeler: 
2 parça tavuk göğsü 
2 parça tavuk budu 
10 tane arpacık soğan 
10 tane kayısı 
50 gr çekirdeksiz üzüm 
50 gr çiğ badem 
1 tane çubuk tarçın 
1 yemek kaşığı bal 
Yarım limon suyu 
Tuz, karabiber, yeni bahar, pul biber 

Üzeri için: 
1 tutam maydanoz 

Yapılışı: Tavuk etleri haşlanır ve iri parçalar halinde kemiklerinden ayrılır. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve kabukları soyulmuş olan arpacık soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve tavuk etleri tavaya dizilip önlü arkalı kızartılır. Tavaya sırasıyla dğer malzemeler yani badem, kayısı, üzüm eklenir. Üzerine bal ve baharatlar ilave edilir, 1 su baradğı da tavuk suyundan eklenip kısık ateşte tamamen suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakılır. Sıcak olarak pilav ile servis yapılır. Afiyet olsun. 






Hiç yorum yok: