26 Mart 2023 Pazar

ISPANAKLI RULO BÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un
İçi için:
750 gr ıspanak
1 tane kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı galeta unu
Hamuru açmak için.
2 su bardağı nişasta
Araları için:
1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı

Yapılışı: İçi için soğan yemeklik olarak çok küçük doğranır ve az zeytinyağı ile kavrulur daha sonra içerisine güzelce yıkanıp ve kurutulmuş olan ıspanaklar eklenir biraz sotelenir. Daha sonra 1 yemek kaşığı galeta unu ve baharatları eklenip biraz kavrulup ocaktan alınır. Başka bir tavada az sıvı yağ ile yumurta karıştırılarak pişirilir ve ıspanaklı karışıma eklenir, hepsi karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve 20 tene bezeye ayrılarak 20 dakika kadar dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan 2 tanesi tabak büyüklüğünde açılıp arasına nişasta konularak üst üste konulur ve ikisi birden nişasta yardımı ile çok ince bir şekilde açılır. Üzeri sıvı yağ ile yağlanıp 2 ye katlanır, katlanan kenar kısmına iç malzeme ince şekilde uzunlamasına yayılır ve gevşek rulo şeklinde sarılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye isterseniz ortadan başlayarak yuvarlak şekilde yerleştirilir, isterseniz de sarılan rulo uzunlamasına yan yana dizilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı  sürülür. 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: