21 Mart 2015 Cumartesi

AÇMA TADINDA ÇÖREK


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı

Bu çörek çocukların ve büyüklerin çok seveceği, yumuşacık bir çörek. 
Malzemeler:
Yarım paket margarin(yumuşak)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı şeker
1 tane yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için: 
1 tane yumurta sarısı
Susam

Yapılışı:Ilıtılmış süt ve diğer malzemeler yoğurma kabına alınarak yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılarak ılık bir ortamda mayalandırılır. Daha sonra limon büyüklüğünde bezelere ayrılır. Tezgah üzerinde ince uzun açılır ve kendi etrafında döndürülüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir. Tepside biraz bekletilir ve önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar  pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: