Malzemeler:
Yarım kg patlıcan
1 tane kuru soğan
1 dal pırasa
1 tane kırmızıbiber
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates sosu
2 su bardağı şehriyeli bulgur
4 su bardağı su
Yapılışı: Yemeklik olarak
doğranmış olan soğan, kırmızıbiber ve pırasa zeytinyağı ile sotelenir. Daha
sonra salça eklenir biraz daha sotelenip domates sosu ilave edilir. Şehriyeli
bulgur karışımı da ilave edilip kaynamış ölçülü su eklenir. Damak zevkine göre
tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Ve pişmeye bırakılır. Biraz suyunu çekince
1 yemek kaşığı tereyağı eklenip çok hızlı olmayan ocakta pişirilir. Diğer
tarafta soyulup tuzlu suda belletilen patlıcanlar küp şeklinde doğranır ve sıvı
yağda kızartılıp havlu kâğıt üzerine çekilir. Kelepçeli kek kalıbının dibine
kızarmış olan patlıcanlar düzgün bir şekilde yayılır, üzerine pişip dinlenmiş
olan pilav boşaltılır ve üzerine hafif bastırılıp düzeltilir. Servis tabağına
pilav ters çevrilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder