13 Aralık 2018 Perşembe

PATLICANLI BULGUR PİLAVI



Malzemeler:
Yarım kg patlıcan
1 tane kuru soğan
1 dal pırasa
1 tane kırmızıbiber
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates sosu
2 su bardağı şehriyeli bulgur
4 su bardağı su
Yapılışı: Yemeklik olarak doğranmış olan soğan, kırmızıbiber ve pırasa zeytinyağı ile sotelenir. Daha sonra salça eklenir biraz daha sotelenip domates sosu ilave edilir. Şehriyeli bulgur karışımı da ilave edilip kaynamış ölçülü su eklenir. Damak zevkine göre tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Ve pişmeye bırakılır. Biraz suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağı eklenip çok hızlı olmayan ocakta pişirilir. Diğer tarafta soyulup tuzlu suda belletilen patlıcanlar küp şeklinde doğranır ve sıvı yağda kızartılıp havlu kâğıt üzerine çekilir. Kelepçeli kek kalıbının dibine kızarmış olan patlıcanlar düzgün bir şekilde yayılır, üzerine pişip dinlenmiş olan pilav boşaltılır ve üzerine hafif bastırılıp düzeltilir. Servis tabağına pilav ters çevrilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: