15 Aralık 2018 Cumartesi

TEPSİ POĞAÇASI


Malzemeler:
250 ml süt (1,5 su bardağından biraz eksik)
2 yemek kaşığı toz şeker                                           
1 paket kuru maya
1 tane yumurta
¼ su bardağı zeytinyağı
3-3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

İçi için:
250 gr beyaz peynir
1 tane yumurta akı
1 tane kırmızı (kapya) biber
Kapya biber ince şekilde doğranır, peynir ezilir, yumurta akı da eklenerek hepsi karıştırılır.

Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Çörek otu

 Yapılışı: Süt ısıtılır maya ve şeker eklenerek maya kabarana kadar ılık bir ortamda 15 dakika kadar bekletilir. Daha sonra  diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. 16 veya 20 tane bezeye ayrılır, içlerine peynirli içten konulur ve yuvarlanır. Fırın tepsisine çiçek şeklinde dizilip üzeri örtü ile kapatılarak tepsi mayası için 20 dakika daha bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpiştirilir ve 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: