13 Aralık 2018 Perşembe

ANANASLI TAVUK

Malzemeler:
1 tane tavuk göğsü (sotelik doğranmış)
1 tane tavuk but (sotelik doğranmış)

Marina için:
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Limon kabuğu rendesi

Sebzeler için:
1 tane kabak
1 tane havuç
1 tane kapya biber
2 tane köy biberi
2 dilim ananas

Sosu için:
1 tane portakal suyu
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı nişasta
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, kekik
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım limon suyu

Yapılışı: Tavuk etlerine tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi, toz kırmızıbiber eklenip biraz karıştırılır. Daha sonra 3 diş sarımsak soya sosu ve zeytinyağı eklenip güzelce karıştırılır ve üzeri kapatılarak yarım saat buzdolabında dinlendirilir.  Dinlenen tavuk etleri dolaptan çıkarılınca içerisine 1 yemek kaşığı mısır nişastası serpiştirilir ve her tarafına gelmesi için karıştırılır. Kızdırılmış döküm tavaya tavuk etleri azar azar konularak harlı ateşte sotelenir, kekik, zerdeçal ve 1 tatlı kaşığı biber salçası eklenir güzelce kavurmaya devam edilir en son da 1 yemek kaşığı tereyağı eklenip harmanlanır ve tavuk etleri tencereden başka bir kaba boşaltılıp bir kenara alınır. 
Sosunu hazırlamak için sos kabına 1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 portakal suyu alınır güzelce karıştırılır, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı biber salçası eklenip karıştırılır. Tavuğun kemiklerinden çıkan tavuk suyundan yarım su bardağı tavuk suyu eklenir (tavuk suyu yok ise normal suda eklenebilir) toz kırmızıbiber, karabiber ve kekik eklenip ocakta koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
Tavukların pişirildiği tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur sebzeler sotelenir. Önce jülyen doğranmış olan kapya biber ve havuç sotelenir, daha sonra sırasıyla yeşilbiber, kabak, yeşil soğan en sonda küp doğranmış olan ananaslar eklenip biraz sotelenir. Daha sonra pişirmiş olduğumuz tavuk etleri sebzelerin üzerine konulur tuzu kontrol edilip tuz eklenir hazırlanmış olan portakal sosu da eklenir ve bütün lezzetler birbirine geçinceye kadar az pişirilir. İstenirse pilav ile istenirse de patates püresi ile sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: