Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı
yağ
1 paket instant (kuru) maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un
(kontrollü)
İçi için:
5 tane patates
1 tane kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul
biber
Araları
için:
200 gr eritilmiş
tereyağı
Yarım çay bardağı
sıvı yağ
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sıvı
yağ
Yapılışı: Soğan yemeklik olarak çok küçük doğranır. Zeytinyağı
bir tencereye alınır içerisine doğranmış olan soğan eklenir ölünceye kadar kavrulur. daha sonra içerisine haşlanıp ezilmiş olan patatesler ve baharatlar eklenir biraz çevrilip ocaktan
alınıp soğumaya bırakılır
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır ve
ılık bir ortamda yarım saat mayalandırılır. Mayalanan hamur 5 tane bezeye
ayrılır ve bezeler çok ince bir şekilde nişastalı un karışımı ile açılır. Açılan hamurun arası eritilmiş
tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır, Soğumuş olan iç açılan bezenin
karşılıklı 2 kenarına yayılır ve her iki kenarda ortaya doğru rulo şeklinde
sarılır ve yufka ortadan kesilir. Kesilen hamur çok sıkı olmayacak şekilde rulo
sarılır ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekilde yerleştirilir, diğer
rulo da tepsiye yerleşen hamurun etrafına gevşek şekilde sarılır. Diğer
bezelere de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ
karışımı sürülerek 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder