Malzemeler:
Yarım su bardağı
pekmez
Yarım su bardağı su
Susam
Yapılışı: Pekmez ve su geniş bir tabak içerisinde çırpılarak
karıştırılır.
Milföy hamuru un
yardımı ile dikdörtgen şeklinde açılır. Geniş tarafından ince şekilde kıvrılıp
burgu yapılır ve iki ucu birleştirilip pekmezli karışıma iki tarafı da bulanıp pekmezli
karışımın fazlalığı aksın diye tepsiye alınır. Diğer milföy de aynı şekilde
yapılır ve tepsiye alınır, tepside diğer bekleyen simidin her iki tarafı da
bolca susama bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bu işlem sırası
milföyler bitene kadar tekrarlanır.180˚ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder