13 Aralık 2018 Perşembe

SIVI YAĞLI ÇATLAK KURABİYE



Malzemeler:
2 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mısır nişastası
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:
Fındık veya badem

Yapılışı: Yumurtalar ve pudra şekeri yoğurma kabına alınır ve biraz çırpılır, içerisine sıvı yağ eklenir biraz daha çırpılır. Daha sonra 1 su bardağı un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenip biraz daha çırpılır. 1 su bardağı mısır nişastası eklenir biraz daha çırpılır ve çırpıcı içerisinden çıkarılıp üzerine yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur. Çok sert olmayacak bir hamur olmalıdır yani ele yapışmayıncaya kadar un eklenerek hamur toparlanır. Ben toplamda 2,5 su bardağı un kullandım. Daha sonra küçük bezelere ayrılıp avuç içerisinde yuvarlanarak yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine fındık veya badem batırılır, (istenirse sade de yapılabilir) 180˚ fırında üzerleri çatlayıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: