2 tane
yumurta
1 su
bardağı pudra şekeri
1 su
bardağı sıvı yağ
1 su bardağı
mısır nişastası
2,5 su
bardağı un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
1 limon
kabuğu rendesi
Üzeri için:
Fındık
veya badem
Yapılışı: Yumurtalar ve pudra
şekeri yoğurma kabına alınır ve biraz çırpılır, içerisine sıvı yağ eklenir
biraz daha çırpılır. Daha sonra 1 su bardağı un, kabartma tozu, vanilya ve
limon kabuğu rendesi eklenip biraz daha çırpılır. 1 su bardağı mısır nişastası
eklenir biraz daha çırpılır ve çırpıcı içerisinden çıkarılıp üzerine yavaş
yavaş un eklenerek yoğrulur. Çok sert olmayacak bir hamur olmalıdır yani ele
yapışmayıncaya kadar un eklenerek hamur toparlanır. Ben toplamda 2,5 su bardağı
un kullandım. Daha sonra küçük bezelere ayrılıp avuç içerisinde yuvarlanarak
yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine fındık veya badem batırılır, (istenirse
sade de yapılabilir) 180˚
fırında üzerleri çatlayıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder