Hamuru için::
1 su bardağı su (250 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
2,5-3 su bardağı un
Arası için:
150 gr tereyağı (eritilmiş)
İçi için:
300 gr kıyma
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 silme yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile çok yumuşak olmayan bir hamur yapılır, 20 dakika oda ısısında dinlendirilir. Dinlenen hamur büyükçe açılır ve üzerine eritilmiş olan tereyağı sürülür ve sıkıca rulo şeklinde sarılıp streç filme sararak buzdolabında 2 saat kadar bekletilir.
İçini hazırlamak için kuru soğan yemeklik olarak çok küçük doğranır ve kıymaya eklenir. Baharatlar, salça ve zeytinyağı eklenerek yoğrulur.
Hazırlanan hamur 3’er parmak aralıklarla kesilir, kesilen yer alta gelecek şekilde üzerine bastırılır ve merdane ile neskafe tabağı büyüklüğünde açılır ve ortasına iç malzemeden konulup üçgen olacak şekilde kapatılır. Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer bütün hamura aynı işlem yapılır. Daha sonra böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180˚ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder