13 Aralık 2018 Perşembe

BAL KABAĞI MÜCVERİ



Malzemeler:
1 kalın veya 2 ince dilim bal kabağı
3 dal pırasa
4 tane yumurta
6 kahve fincanı un
1 kâse tulum peyniri
2 diş sarımsak
1 tutam dereotu
Tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı mısır unu
1 paket kabartma tozu

Yapılışı: Kabaklar rendelenir, pırasalar ve dereotu ince şekilde kıyılır. Bütün malzemeler geniş bir kapta karıştırılır, damak zevkine göre baharatlar eklenir. Tavaya sıvı yağ konulur ve yağ iyice kızınca hazırlanan harçtan 1’er yemek kaşığı yağın içerisine aralıklı olarak konulur ve önlü arkalı kızartılır. Kızaran mücverler havlu kağıt üzerine alınır. Fazla yağı gidince servis tabağına dip sosla birlikte alınır ve servis yapılır.

Dip sos için:
500 gr süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı: Bütün malzemem karıştırılır, bir kaseye alınıp servis yapılır.



Hiç yorum yok: