1 kalın veya 2 ince dilim bal kabağı
3 dal pırasa
4 tane yumurta
6 kahve fincanı
un
1 kâse tulum
peyniri
2 diş sarımsak
1 tutam dereotu
Tuz, karabiber,
pul biber
1 yemek kaşığı
mısır unu
1 paket
kabartma tozu
Yapılışı:
Kabaklar rendelenir, pırasalar ve dereotu ince şekilde kıyılır. Bütün malzemeler
geniş bir kapta karıştırılır, damak zevkine göre baharatlar eklenir. Tavaya
sıvı yağ konulur ve yağ iyice kızınca hazırlanan harçtan 1’er yemek kaşığı
yağın içerisine aralıklı olarak konulur ve önlü arkalı kızartılır. Kızaran
mücverler havlu kağıt üzerine alınır. Fazla yağı gidince servis tabağına dip
sosla birlikte alınır ve servis yapılır.
Dip
sos için:
500 gr süzme
yoğurt
1 çay kaşığı
tuz
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı
karabiber
1 tatlı kaşığı
pul biber
Yapılışı: Bütün
malzemem karıştırılır, bir kaseye alınıp servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder