Malzemeler:
1 çay bardağı ilık su
1 paket kuru
(instant) maya
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
(1’inin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı toz
şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un
Araları
için:
200 gr yumuşak
tereyağı
İçi için:
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır 10
tane bezeye ayrılır. Her bir beze tabak büyüklüğünde açılıp aralarına tereyağı
sürülerek üst üste konulup buzdolabında bekletilir. Daha sonra büyükçe
dikdörtgen şeklinde açılır. İçerisine peynirli iç yayılır ve geniş tarafından
rulo şeklinde sarılır. Uç kısmı birleştirilir ve 2’şer parmak aralıklarla
dilimlere kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve ılık bir ortamda
mayalandırılır. Önce 120⁰’de 10 dakika daha sonra 180⁰’de üzeri kızarana kadar
pişirilir. Afiyet olsun.
2 yorum:
Bezzeler açılıp yağlandıktan sonra buzdolabında ne kadar süre bekleyecek?? Tßkler.
aysel hanım tarfiniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık bende yapıp denedim ama sizin ki gibi olmadı üzeri çatlayıp hepsi açıldı.çok kalın olup içi pişmedi bana dönerseniz sevinirim
Yorum Gönder