8 Haziran 2016 Çarşamba

KATMERLİ ÇİÇEK POĞAÇA

Malzemeler:
1 çay bardağı ilık su
1 paket kuru (instant) maya
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta (1’inin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un

Araları için:
200 gr yumuşak tereyağı

İçi için:
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır 10 tane bezeye ayrılır. Her bir beze tabak büyüklüğünde açılıp aralarına tereyağı sürülerek üst üste konulup buzdolabında bekletilir. Daha sonra büyükçe dikdörtgen şeklinde açılır. İçerisine peynirli iç yayılır ve geniş tarafından rulo şeklinde sarılır. Uç kısmı birleştirilir ve 2’şer parmak aralıklarla dilimlere kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve ılık bir ortamda mayalandırılır. Önce 120⁰’de 10 dakika daha sonra 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.





2 yorum:

Sibel Öncü dedi ki...

Bezzeler açılıp yağlandıktan sonra buzdolabında ne kadar süre bekleyecek?? Tßkler.

birgül sefer dedi ki...

aysel hanım tarfiniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık bende yapıp denedim ama sizin ki gibi olmadı üzeri çatlayıp hepsi açıldı.çok kalın olup içi pişmedi bana dönerseniz sevinirim