13 Aralık 2018 Perşembe

ELMALI CEVİZLİ KEK



Malzemeler:
3 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
150 gr margarin (eriyecek)
1 tane elma 
1 su bardağı ceviz içi
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı: Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Daha sonra eritip ılımış olan yağ ve süt eklenip biraz daha çırpılır ve kenara alınır. Kuru malzemeler un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın bir kâsede karıştırılır ve elenerek yumurtalı karışıma eklenip biraz daha çırpılır. Daha sonra mixer içerisinden çıkarılır. Kabuğu soyulmuş elma kek karışımının içerisine rendelenir, iri kıyılmış ceviz içi de eklenip spatula ile karıştırılır. Margarin ile yağlanmış olan kek kalıbına karışım boşaltılır 170⁰ fırında 45 dakika pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan ile kontrol edilir, kürdan keke batırıldığında kürdan kuru çıkıyor ise kek pişmiştir. Eğer kürdan nemli çıkıyor ise  keki biraz daha fırında bekletebilirsiniz. Kek ılıyınca kalıptan çıkarılır ve soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: