Malzemeler:
3 tane
yumurta
1,5 su
bardağı toz şeker
1 su
bardağı süt
150 gr
margarin (eriyecek)
1 tane
elma
1 su
bardağı ceviz içi
3 su
bardağı un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
2 tatlı
kaşığı tarçın
Yapılışı: Yumurta ve şeker
köpürene kadar çırpılır. Daha sonra eritip ılımış olan yağ ve süt eklenip biraz
daha çırpılır ve kenara alınır. Kuru malzemeler un, kabartma tozu, vanilya ve
tarçın bir kâsede karıştırılır ve elenerek yumurtalı karışıma eklenip biraz
daha çırpılır. Daha sonra mixer içerisinden çıkarılır. Kabuğu soyulmuş elma kek
karışımının içerisine rendelenir, iri kıyılmış ceviz içi de eklenip spatula ile
karıştırılır. Margarin ile yağlanmış olan kek kalıbına karışım boşaltılır 170⁰
fırında 45 dakika pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan ile kontrol edilir,
kürdan keke batırıldığında kürdan kuru çıkıyor ise kek pişmiştir. Eğer kürdan
nemli çıkıyor ise keki biraz daha
fırında bekletebilirsiniz. Kek ılıyınca kalıptan çıkarılır ve soğuyunca servis
yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder