Malzemeler:
1 lt süt
4 yemek kaşığı
mısır nişastası
3 yemek kaşığı
un
1 su bardağı
şeker
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 paket vanilya
5 tane kuru
incir
5 tane kuru
kayısı
1 çay bardağı
kuru üzüm
1 tane muz
1 çay bardağı
kıyılmış fındık
1 tane portakal
kabuğu rendesi
Üzeri
için:
Tarçın
Yapılışı:
Kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzüm 15 dakika kaynar su ile ıslatılır,
suyu süzülüp küçük küçük doğranır.
Süt, un,
nişasta, şeker ve tereyağı tencereye konulur ve sürekli karıştırılarak ocakta
pişirilir. Kaynamaya başlayınca vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Muhallebiye portakal kabuğu rendesi, doğranmış
olan kuru yemişler, kıyılmış olan fındık içi ve doğranmış olan muz eklenip
hepsi birlikte güzelce karıştırılır. İstenirse kişiye özel kuplara istenirse de
ıslatılmış olan kalıba karışım boşaltılır. Oda ısısında soğuyunca üzeri
kapatılarak buzdolabında 5-6 saat bekletilir. Daha sonra servis tabağına ters
çevrilir, üzerine tarçın serpiştirilir ve kırılmış fındık veya bütün fındık ile
süslenip soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder