13 Aralık 2018 Perşembe

GONCAGÜL BÖREĞİ



Malzemeler:
4 tane yufka
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı un

İçi için:
200 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz

Yapılışı: Sos malzemesinin hepsi geniş bir kâsede karıştırılır. Yufkanın 1 tanesi tezgâh üzerine serilip önce eninden sonra boyundan 4 parçaya kesilir. Yufkanın 1 parçası ortasından büzüştürülerek döndürülür, orta kısmı sos ile ıslatılır. Daha sonra orta kısmına peynirli iç konulur, kenarlarda kalan yufkalar peynirin üzerine gelişi güzel kapatılıp kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış muffin kalıplarına dizilir. Bütün yufkalara aynı işlem yapılır. Kalan sos malzemesi yufkaların üzerlerine sürülür. 180˚ deki fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: