4 tane yufka
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı
yağ
1 tatlı kaşığı
karbonat
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı un
İçi için:
200 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Yapılışı: Sos malzemesinin hepsi geniş bir kâsede karıştırılır.
Yufkanın 1 tanesi tezgâh üzerine serilip önce eninden sonra boyundan 4 parçaya
kesilir. Yufkanın 1 parçası ortasından büzüştürülerek döndürülür, orta kısmı
sos ile ıslatılır. Daha sonra orta kısmına peynirli iç konulur, kenarlarda
kalan yufkalar peynirin üzerine gelişi güzel kapatılıp kapanan yer alta gelecek
şekilde yağlanmış muffin kalıplarına dizilir. Bütün yufkalara aynı işlem
yapılır. Kalan sos malzemesi yufkaların üzerlerine sürülür. 180˚ deki fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder