3 tane yumurta
1 su bardağı
yoğurt
1 su bardağı
sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket
kabartma tozu
3 tane patates
1 tane kuru
soğan
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
pul biber
1 çay kaşığı
karabiber
Yapılışı:
Patatesler çok küçük küp şeklinde doğranır, soğan da yemeklik olarak küçük
bir şekilde doğranır. Yumurtalar geniş bir kaseye kırılır ve çırpma teli ile
çırpılır. Daha sonra içerisine yoğurt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam
edilir. Un, kabartma tozu, tuz, pul biber ve karabiber eklenip güzelce çırpılıp
çırpıcı içerisinden çıkarılır. En son küçük doğranmış olan patatesler ve soğan
eklenip spatula ile karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye veya kek kalıbına karışım boşaltılır. 170˚ fırında 45
dakika pişirilir. Kek soğuyunca dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder