Malzemeler:
225 gr tereyağı
1 küçük buz
küpü
280 gr
un
¾ tatlı
kaşığı karbonat
1 çay
kaşığı tuz
140 gr
toz şeker
140 gr
esmer şeker
2 tane
büyük yumurta
1 paket
vanilya
225 gr
bitter çikolata
Yapılışı: Tereyağı soslukta
karıştırarak eritilir, rengi değişmeye başlayınca ateşten alınır ve
karıştırarak 20 saniye soğutulur. Daha sonra bir kâseye konulup içerisine 1
tane buz küpü atılıp derin dondurucuya konulur, rengi opaklanınca ve
kenarlarından çok az donmaya başlayınca derin dondurucudan alınır. Ayrı bir yerde
un, tuz ve karbonat karıştırılır. Yumurtalar geniş bir kâseye kırılır, beyaz
şeker ve vanilya ile birlikte mixerle rengi açılıp kıvam alıncaya kadar
çırpılır. Kıvam almaya başlayınca soğumuş olan tereyağı ve esmer şeker eklenir ve
çırpmaya devam edilir. Daha sonra un karışımı eklenir ve karıştırma işlemi
spatula ile yapılır. Bitter çikolatalar çok küçük doğranır ve karışıma eklenip karıştırılır.
Hazırlanan hamur ağzı kapalı bir kaba alınıp buzdolabında en az bir gece
bekletilir. (bu karışım 3 güne kadar buzdolabında bekletilebiliyor) Kurabiyeler
pişirileceği zaman fırın 160 derecede ısıtılır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine hamurdan dondurma
kaşığı ile veya yemek kaşığı ile ceviz büyüklüğünde alınıp aralıklı olarak
tepsiye dizilir, (bir tepsiye maksimum 9 tane hamur konulur, çünkü pişince yayılacaktır) Isıtılmış olan
fırında 13 ila 16 dakika pişirilir. Piştikten sonra hiç el sürmeden soğutulur,
çünkü fırından çıkınca çok yumuşak olacaktır. Biraz sertleşmeye başlayınca
tepsiden tel ızgara üzerine alınıp tamamen soğutulur. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder