Malzemeler:
2 tane tavuk budu
3 yemek kaşığı pirinç
Tuz, karabiber
Tavuğu haşlama suyu için:
1 tane kuru soğan
Yarım kereviz
1 tane havuç
Yarım limon (kabuğu ile doğranacak)
Sosu için:
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tane yumurta sarısı
1 su bardağı süt
Üzeri için:
Kavrulmuş badem
Tereyağı
Pul biber
Yapılışı: Tavuk etleri haşlama
suyu malzemeleri ile birlikte haşlanır ve küçük bir şekilde didiklenir. Haşlama
suyu süzdürülüp içerisine yıkanmış olan pirinçler eklenir. Haşlama suyundaki
soğan da çok küçük doğranıp pirinçlerin üzerine eklenir ve pirinçler yumuşayana
kadar pişirmeye bırakılır. Diğer tarafta sos malzemesi hazırlanır. Un,
zerdeçal, süt ve yumurta sarısı hiç topak kalmayacak şekilde çırpılır. Daha
sonra yumuşamış olan pirinçli karışıma sos alıştırılarak eklenir ve unun kokusu
gidinceye kadar 1-2 taşım kaynatılır. Bademler küçük bir şekilde doğranır ve
yağsız tavada kavrulur, tereyağı eritilir ve içerisine pul biber atılıp biraz çevrilir.
Çorba servis kâsesine alınır ve üzerine biberli yağ gezdirilip orta kısmına da
kavrulmuş olan bademden konulur. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder