Malzemeler:
Yarım su bardağı aşurelik buğday
2 tane tavuk budu
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
Tuz
Tavuk haşlama suyu için:
Tavuk haşlama suyu için:
1 tane kuru soğan
Yarım kereviz
1 tane havuç
Yarım limon suyu (kabuğu ile)
Tuz
Sosu için:
2 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
Tereyağı, nane
Yapılışı: Buğdaylar akşamdan ıslatılır. Tavuklar haşlama suyu ile haşlanır, suyu süzdürülüp içerisine ıslatılmış olan buğdaylar eklenip pişmeye bırakılır. Tavuk etleri didiklenir, süzülen sebzelerden soğan ince şekilde kıyılır ve haşlanan buğdaylara eklenir ve buğdaylar yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra haşlanmış olan nohutlar ve tavuk etleri eklenir. Sos malzemesi çırpılır ve pişmekte olan çorbanın suyundan azar azar sosa eklenir ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır. En son yıkanıp ince doğranmış olan ıspanaklar da eklenir ve ıspanaklar yumuşayana kadar 1-2 taşım kaynatılır. Tereyağı kızdırılır ve içerisine nane eklenip biraz kavrulup çorbanın üzerine dökülür. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder