3 Mart 2019 Pazar

ÇÖREK OTLU ATIŞTIRMALIK

Malzemeler:
250 gr margarin (oda ıssında)
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı çörek otu
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 tane yumurta akı (sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4 - 4,5 su bardağı un

Yapılışı: Çörek otu hariç diğer malzemeler yoğrularak ele yapışmayan bir hamur yapılır, en son çörek otu eklenip yoğrulur. Daha sonra misket büyüklüğünde bezeler alınır ve avuç içerisinde yuvarlanır ve petekli nihale-ye veya rendeye bastırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: