Malzemeler:
2 su bardağı tam
buğday unu
1,5 su bardağı buğday
unu
1 tatlı kaşığı kuru
maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuzı
3 çorba kaşığı süt
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı
zeytinyağı
Üzeri İçin:
Ay Çekirdeği
Yapılışı: Ilık su, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır
ve maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra süt, zeytinyağı, tuz eklenir,2
bardak tam buğday unu, normal un da kontrollü bir şekilde eklenir ve hamur 5
dakika yoğrulur, ele yapışan yumuşak bir hamur olmalıdır. Daha sonra üzeri
streç film ile kapatılıp ılık bir ortamda 2 saat kadar mayalandırılır.
Mayalanan hamur kaşıkla veya spatula ile unlu tezgâh üzerine alınır ve
etrafından toparlanarak içerisindeki havası alınır. Daha sonra biraz uzatılıp
rulo şeklinde sarılıp üzeri hafif ıslatılıp ay çekirdeğine bulanır ve unlanmış
uzun kek kalıbına ay çekirdekli kısmı üste gelecek şekilde yerleştirilir. Üzeri
örtü ile kapatılıp 1 saatte bu şekilde bekletilir. Önceden ısıtılmış fırında
200⁰’de yaklaşık 30 dakika pişirilir. Eğer üzeri fazla kızarır ise alüminyum
folyo ile üzeri kapatılır. Soğuyuncaya kadar kesilmez yoksa hamur olur. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder