23 Mart 2019 Cumartesi

PASTANE SİMİDİ


Malzemeler:
125 gr margarin (yumuşak)
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4-4,5 su bardağı un

Üzeri için:
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
Susam
Yapılışı: Ilık su, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamur ılık bir ortamda veya simidi sabah kahvaltısı için yapacaksanız buzdolabında sabaha kadar bekletilip mayalandırılabilirsiniz. Mayalanan hamur 14 tane bezelere ayrılır ve tezgâh üzerinde uzunca yuvarlanıp ortadan kesilir ve iki ucu bir tutulup zıt yönlere doğru burkulur ve iki ucu birleştirilip tezgâh üzerinde birleşen yerin üzerinden burkulur. Bütün simitler aynı şekilde hazırlanır. Pekmez geniş bir tabak içerisine alınır ve 1 çay bardağı su ile karıştırılır, Susam da geniş bir tabak içerisine alınır. Hazırlanan simitler pekmezli suya her iki tarafı da bulanır ve daha sonra susama batırılıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye simitler yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında simitler kızara kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: