Malzemeler:
8 tane kabak
350 gr kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane yeşilbiber
2 tane kırmızıbiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, Toz kırmızıbiber, Acı toz kırmızı Biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için:
Yoğurt ve sarımsak
1 tutam dereotu
Yapılışı: Kabaklar güzelce
yıkanıp çatalla çizikler atılır, ortadan kesilip içleri oyulur. Geniş bir
tencereye az zeytinyağı konulur ve yağ ısınınca içerisine kabaklar konulup
çevire çevire biraz kızartılıp kenara alınır. Ayını tencereye yemeklik
doğranmış olan soğan konulur ve soğanlar biraz kavrulur. Daha sonra içerisine
gene yemeklik doğranmış olan biberler eklenip onlar da biraz kavrulur. Karışıma
kıyma eklenip kavurmaya devam edilir, damak zevkine göre baharatları eklenir,
ince kıyılmış maydanoz ve en son da haşlanmış olan nohut eklenip biraz çevrilip
ocaktan alınır. İç malzemesi kabakların içlerine doldurulup kenara alınır. Aynı
tencereye 1 yemek kaşığı salça alınır ve yemeği pişirecek kadar su ile açılır.
Dolmalar salçalı suyun üzerine ağız kısımları birbirine gelecek şekilde
dizilir. Kısık ateşte 20-30 dakika kadar pişirilir. Dolamalar pişince üzerine
ince kıyılmış dereotu serpiştirilir ve servis tabağına alınır. Dolmaların
üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder