2 parça tavuk göğsü
2 parça tavuk budu
10 tane arpacık soğan
10 tane kayısı
50 gr çekirdeksiz üzüm
50 gr çiğ badem
1 tane çubuk tarçın
1 yemek kaşığı bal
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber, yeni bahar, pul biber
Üzeri için:
1 tutam maydanoz
Yapılışı: Tavuk etleri haşlanır ve iri parçalar halinde kemiklerinden ayrılır. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve kabukları soyulmuş olan arpacık soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve tavuk etleri tavaya dizilip önlü arkalı kızartılır. Tavaya sırasıyla dğer malzemeler yani badem, kayısı, üzüm eklenir. Üzerine bal ve baharatlar ilave edilir, 1 su baradğı da tavuk suyundan eklenip kısık ateşte tamamen suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakılır. Sıcak olarak pilav ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder