Malzemeler:
2 su bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı konserve bezelye
1 çay bardağı mısır
1 tane kırmızıbiber (kapya)
1 tane havuç
200 gr kornişon turşu
1 kutu süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 demet dereotu
1 çay kaşığı nane
Tuz, pul biber
Yapılışı: Şehriye sıvı yağda rengi dönene kadar zeytinyağı ile kavrulur, 4 su bardağı su konulur ve pilav gibi pişirilir. Şehriyeler soğuyunca salata yapılacak geniş bir kaseye alınır, üzerine küçük doğranmış olan kornişon turşu, kapya biber, ince kıyılmış olan dereotu ve mısır konservesi eklenip hepsi birlikte karıştırılıp kenara alınır. Daha sonra başka bir kaseye süzme yoğurt alınır içerisine sarımsak eklenir, çok az tuz, pul biber eklenip hepsi karıştırılır ve kenarda duran diğer salata malzemesi ile karıştırılır, en son havuç rendelenir ve hepsi birlikte güzelce karıştırılıp servis tabağına alınır, istenirse üzeri pul biberle süslenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder