1 tavukgöğsü
4 tane orta boy patates
4 tane orta boy havuç
1 küçük kutu bezelye konservesi
Kornişon (salatalık) turşu
Yarım demet dereotu
Yarım demet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
Sosu için:
1 limon suyu
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı: Tavuk eti haşlanır ve çok küçük didiklenir. Patatesler, havuçlar çok küçük doğranır ve tavuk suyunda ayrı ayrı haşlanıp süzülür. Konserve veya taze bezelyede tavuk suyunda haşlanıp süzülür, eğer konserve bezelye kullanılacaksa bezelyenin kokusu gidinceye kadar yani en çok 1 dakika kadar tavuk suyunda haşlanır ve süzgeçe alınır. Diğer malzemeler küçük küçük doğranır ve hepsi birlikte karıştırılır. Sosu eklenir ve servis tabağına alır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder